Haperende hersenen aan de keukentafel

Als Wmo consulent kom je overal en met iedereen in aanraking. Ook met mensen met psychische,- en psychiatrische beperkingen. Dit vraagt van de consulent specifiek vakmanschap. Het gaat om enerzijds kennis van ander gedrag en vaardigheden. Want hoe kun je nu het beste omgaan met dit gedrag? 

Trainingen

Autisme aan de keukentafel

"ik heb inzicht en hele praktische handvatten gekregen in wat ik wel en niet kan doen, Ingeborg kent de praktijk als geen ander, ze weet waar ze het over heeft. De dag vloog voorbij". 

De consulenten gaan bij de inwoners op huisbezoek of hebben op een andere manier contact. Soms is het vooraf helder dat een inwoner bekend is met autisme, soms wordt dat helder in een gesprek. Ook lopen sommige gesprekken stroef en denkt de consulent achteraf of dit misschien iets met autisme te maken zou kunnen hebben.

Deze training geeft helderheid. Er komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Oorzaak van het gedrag van mensen met autisme
  • Basisvaardigheden voor positief contact
  • Voorkomen van ongewenst gedrag
  • Ruimte voor persoonlijke vragen en casuïstiek.


De training combineert theorie met praktijk. Je werkt met casussen, praktijkvoorbeelden en interactieve werkvormen. Hierdoor vertaal je de opgedane kennis direct naar je dagelijkse werkpraktijk. Er is ruimte om eigen casuïstiek in te brengen.

Psychische- en pychiatrische beperkingen

1 dag

"Ik ben blij dat ik deze training heb gevolgd. Ik ga nu met veel meer vertrouwen mijn gesprekken in."

In deze training gaan we in op de verschillende psychische, - en psychiatrische beperkingen. We kijken naar de beperkingen, welke gevolgen dit kan hebben voor het dagelijks leven van de inwoner. Kennis is belangrijk, want dan snap je welk gedrag je kunt verwachten en waar dit vandaan komt. Daarnaast zijn vaardigheden noodzakelijk, want hoe blijf je in gesprek iemand ander gedrag laat zien? Deze training zit vol met kennis en praktische handvaten die je gelijk de volgende dag in kan zetten.