Samen werken in je team

Om de uitdagingen binnen het sociaal domein aan te kunnen heb je goed functionerende teams nodig. Met vakmanschap, ook als het gaat om onderlinge samenwerking. Soms zit de kracht van het team verborgen onder de druk van dagelijkse werkzaamheden. Soms blijkt ook de opdracht aan het team niet helder te zijn. Hoe moeten we bijvoorbeeld èn de inwoners helpen èn binnen budget blijven? Gaan we voor rechtmatig en hoe zit dat dan met doelmatig? Ingeborg gaat samen met het team aan de slag waardoor zaken helder worden. En met die duidelijkheid krijgt het team weer kracht.



Samenwerken is niet zo vanzelfsprekend. Soms is er gedoe. Weet je samen wat je te doen hebt? En wat heb je dan van je team nodig? Ben je een "volkstuinen team", samen koffie drinken, misschien wat "zaadjes" uitwisselen maar iedereen doet zijn eigen ding. Of ben je een hart en ziel team waarbij de inwoner altijd voor gaat, werk en privé wat door elkaar lopen, en je met hart en ziel je werk uitoefent? 

Samen kijken we naar je team, welke ongeschreven regels zijn er? Waar zijn we wel van, en wat niet? Waar willen we meer van, of juist minder van? 

En zit er nog een olifant in de kamer? 

Trainingen

Samen werken met andere teams in het sociaal domein

1 dag

" Ik heb mijn collega's echt leren kennen in deze training. Nu snap ik ook waarom het altijd zo'n gedoe was in onze samenwerking. Mooi om elkaar nu anders te leren begrijpen. Ik weet zeker dat we nu beter kunnen samenwerken". 

In het sociaal domein komen we verschillende teams tegen. Een team jeugdconsulenten is vaak expressief, kleurt graag buiten de lijntjes en hebben over het algemeen een hekel aan administratie. En als zij gaan samenwerken met het team Participatie/ inkomen gebeurd er vaak iets wonderlijks. Daar waar de jeugdconsulent uitgaat van de emoties en omstandigheden van de inwoner, wil je Participatie consulent graag beginnen met de feiten. Als je dat van elkaar weet, gaat er een wereld van samenwerking open!